Из Граничне полиција одбачене тврдње о кривици због неспровођења споразума о реадмисији

Срна
Из Граничне полиција одбачене тврдње о кривици због неспровођења споразума о реадмисији

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ није задужена за спровођење Споразума о реадмисији између БиХ и Србије, саопштено је из ове полицијске агенције поводом тврдњи одређених званичника федералне законодавне и кантоналне извршне власти о недовољном поступању Граничне полиције у вези са овим споразумом.

"Нити је Споразумом између Савјета министара и Владе Србије о предаји и прихвату особа код којих је улазак или боравак незаконит, нити је пратећим Протоколом Министарства безбједности и МУП-а Србије о спровођењу овог споразума, Гранична полиција БиХ задужена за спровођење овог међународног споразума", напомиње се у саопштењу.

У овој полицијског агенцији истичу да су надлежна тијела власти за спровођење предметног споразума Служба за послове са странцима, Сектор за миграцију при Министарству безбједности и дипломатско–конзуларна представништва БиХ при Министарству иностраних послова.

Из Граничне полиције наводе да непознавање права не оправдава оне који зарад убирања дневно–политичких поена из својих удобних фотеља настоје минимизирати и дезавуисати изузетне досадашње напоре и резултате припадника Граничне полиције БиХ, Министарства безбједности и других мјеродавних институција у сложеној и тешкој борби против незаконитих миграција пласирањем непровјерених, нестручних и неистинитих констатација.

У саопштењу се наглашава да су дезинформације са негативним и штетним конотацијама, прије свега, резултат непознавања међународних споразума али и домаће законске регулативе управо од оних који у јавност износе неистините и непровјерене информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана