Ивошевић: Захтјев за обнову у случају Тузланска капија још у Суду БиХ

Срна
Ивошевић: Захтјев за обнову у случају Тузланска капија још у Суду БиХ

Бањалука - Милорад Ивошевић, шеф тима одбране генерала Војске Републике Српске /ВРС/ Новака Ђукића, рекао је Срни да се захтјев одбране за обнову поступка у случају "Тузланска капија" још налази на разматрању у Суду БиХ.

"Очекујемо да Суд БиХ прихвати наш захтјев ради утврђивања истине о догађајима на жТузланској капијиж и непобитних нових доказа до којих је дошла одбрана генерала Ђукића", истакао је Ивошевић.


Он је поновио да одбрана посједује доказе о томе да до трагедије на Тузланској капији није могло доћи испаљивањем артиљеријске гранате од 130 милиметара, а да су нове чињенице утврђене вјештачењима стручњака из бивше Југославије, као и са простора земаља НАТО-а.

Ивошевић је подсјетио да је одбрана позвала вјештака Берка Зечевића и представнике Тужилаштва и Суда БиХ да на артиљеријском полигону Никинци у Србији изврше властиту пробу ако сумњају у вјештаке.

Суд БиХ осудио је 2014. године генерала Ђукића на 20 година затвора, прогласивши га кривим да је, као командант Тактичке групе "Озрен" Војске Републике Српске, у мају 1995. године наредио артиљеријском воду да из топова гранатира Тузлу.

Одбрана генерала Ђукића поднијела је захтјев Суду БиХ за обнављање поступка у случају "Тузланска капија" због нових доказа до којих је дошла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана