Иветић: Не дозвољавамо омаловажавање српског народа

Срна
Иветић: Не дозвољавамо омаловажавање српског народа

ОЏАК - Предсједник Српског грађанског удружења "Посавина" Дамир Иветић биће новчано кажњен јер је помињао инспектора који је водио случај у којем је кажњен Србин у Оџаку због истицања српске заставе и вожње бадњака.

Иветић је оцијенио да у случају кажњавања Србина који је у Оџаку истицао српску заставу током вожње бадњака има политичко-националних примјеса и због тога позвао институције у Републици Српској и Србији да се активније укључе и истраже овај случај.

Он је рекао да ће као предстваник српског народа у Посавском кантону наставити да помаже Србима у овом дијелу Федерације БиХ.

"Имамо добре односе са свим грађанима наше општине и желимо да тако и остане. Међутим, не дозвољавамо да нас понижавају на овакав начин. Ми ћемо наставити да помажемо сваком Србину у Посавини, то је наша дужност и обавеза", нагласио је Иветић након што је из Полицијске станице у Оџаку објављено да ће "бити новчано кажњен због јавног прозивања и омаловажавања службених радњи и полицијских службеника".

Иветић је раније изјавио да инспектор, који води случај у вези са истицањем српске заставе у Оџаку, обавља вјерске обреде, односно клања у просторијама Полицијске станице.

"Дотични инспектор Е.Б. је, искључиво не познајући закон, а вођен националним префиксом, у овом случају поступио и изрекао казну. Наше заставе се нису вијориле на институцијама, нити објектима, већ у колони возила на Бадњи дан", нагласио је Иветић.

Иветић је напоменуо да су застава и грб Посавског кантона проглашени неуставаним још 1998. године.

Србин у општини Оџак кажњен је са 200 КМ због традиционалне вожње бадњака кроз српска села и истицања заставе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана