Иветић: Гујонова посјета знак да ниједан Србин није заборављен

Срна
Иветић: Гујонова посјета знак да ниједан Србин није заборављен

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије Арно Гујон, који је боравио у тродневној посјети Србима у ФБиХ, обећао је помоћ српском народу у Посавском кантону, рекао је Срни предсједник Српског грађанског удружења "Посавина" Дамир Иветић.

Иветић са данас у Босанском Петровцу састао са Гујоном, те истакао да је овај сусрет био почетак сарадње Срба из Посавине са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије.

"Долазак Гујона је знак да ниједан Србин није заборављен и да је Србија наша кућа. Током састанка напоменуо сам шта су проблеми који муче повратнике у Посавину и надамо се да ће се изнаћи начин да се Србима у Посавини олакша повратнички живот", рекао је Иветић.

Он је навео да је обећана помоћ у механизацији, пољопривредним машинама, али и реализацији пројеката од значаја за Србе у Посавском кантону.

Иветић је изразио захвалност Гујону на посјети Србима у Федерације БиХ и изразио наду да ће ускоро посјетити Србе у Посавини.

Гујон и Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије данас су у селу Јањила код Босанског Петровца одали почаст Србима убијеним на Петровачкој цести.

Гујон је поручио да је свирепо убиство Срба прогнаних из Крајине на Петровачкој цести симбол српског страдања у "Олуји", за који који нико одговарао, саопштено је из Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Тродневну посјету Србима у Федерацији БиХ Гујон је започео у уторак, 20. априла, обиласком Босанског Грахова, гдје је у разговору са општинским руководством и представницима локалних удружења представио могућности пројектне подршке коју Управа може да им пружи.

Обишао је и Цркву Светих апостола Петра и Павла, гдје је са граховским свештенством упалио свијећу у спомен мјештанима овог краја који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату.

На јучерашњем састанку са начелницима општина Дрвар, Гламоч и Источни Дрвар, те представницима српских удружења и свештенством у Дрвару и Гламочу, Гујон је поручио да ће Србија наставити да пружа подршку и помоћ Србима у Федерацији БиХ, али и региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана