Иванић: БиХ ће се супротставити сваком покушају смјештаја миграната

Срна
Иванић: БиХ ће се супротставити сваком покушају смјештаја миграната

Бањалука - Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да ће се БиХ супротставити сваком покушају да се мигранти смјештају на њеном простору, јер БиХ то не може издржати ни политички нити економски.

“То би произвело велику политичку нестабилност”, нагласио је Иванић.

Он је за “Еуро блиц” рекао да мигрантска криза јесте тренутно проблем, али није ескалирао до непоправљивих граница и доминантно је присутан на простору Федерације БиХ.

Иванић је истакао да је кључно да буде додатно појачана контрола границе, нарочито према Црној Гори.  

Он је рекао да Оружане снаге БиХ не могу да се ангажују за те потребе јер је то супротно закону и нагласио да је далеко важније да се полицијске структуре значајније ангажују и помогну више него до сада.

Иванић је нагласио да крај мандата у Предсједништву БиХ завршава у лошијој атмосфери него на почетку, те навео да је Предсједништво ушло у негативну фазу још од прегласавања које се десило у институцијама БиХ поводом пописа становништва.

“Онда су услиједили проблеми међу Бошњацима и Хрватима у вези с изборима у Мостару и измјеном Изборног закона. Након тога Предсједништво је у суштини технички одрађивало послове, без снаге да покрене нешто позитивније”, нагласио је Иванић.

Он је рекао да декларација о ратним злочинима потписана у Лондону нема никакве везе с колективном кривицом српског народа, што показује и чињеница да је Србија потписала тај исти документ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана