Иванцов: Русија жели да има стабилизујућу улогу на Балкану

Срна
Иванцов: Русија жели да има стабилизујућу улогу на Балкану

САРАЈЕВО - Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов у разговору са министром иностраних послова у Савјету министара Бисером Турковић нагласио је да је став Русије да жели да на Балкану има стабилизујућу улогу, али и да вјерује да НАТО војни блок не доприноси миру и стабилности на Балкану.

Турковићева је данас, на њен позив, имала службени разговор са амбасадором Иванцовим у просторијама Министарства, те је затражила појашњење у вези са његовом изјавом у вези са чланством БиХ у НАТО, наводи се у саопштењу из Министарства иностраних послова /МИП/ у Савјету минстара.

У саопштењу се додаје да је Иванцов нагласио да Руска Федерација подржава суверенитет, територијални интегритет и независност БиХ, те равноправност њена три конститутивна народа.

Он је поновио став да БиХ има право да сама одлучи коме ће се придружити и да је та одлука искључиво у надлежности БиХ и њених народа и грађана, наводи се у саопштењу.

Из МИП-а додају да је Турковићева истакла да су и до сада политички лидери БиХ све одлуке које се тичу спољне политике доносили "консензусом, мада то увијек није било лако".

Она је рекла да је и Програм реформи, који је послат у НАТО, усаглашен на исти начин и изразила увјерење да је Русија пријатељ БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана