Италијански полицајци осумњичени да су украли 195.000 евра у Хрватској

Танјуг
Foto: Илустрација

ПУЛА - Тројица Италијана осумњичени за крађу више од милион куна с којима су хтјели да побјегну из Хрватске и још тројица њихових сународњака који су им у томе помагали, завршили су у полицијском притовору, саопштила је данас истарска полиција.

Према полицијским подацима, у сриједу око 13 сати, на гранични прелаз Каштел приступио је 31-годишњи италијански држављанин који је пријавио да му је у Пули украдена већа количина новца и да се починиоци крећу према граничном прелазу како би с украденим новцем отишли у Италију.

Убрзо су на гранични прелаз Каштел стигла шесторица италијанских држављана, које су полицијски службеници ухапсилии због сумње да су 31-годишњем италијанском држављанину отели више од милион куна (140.000 евра), преноси агенција Хина.

Криминалистичким истраживањем утврђено је да су тројица Италијана, од 46, 39 и 36 година, у сриједу у преподневним сатима испред пословнице банке на Шијанској цести у Пули мушкарцу украли новац након што је с рачуна подигао више од милион куна. Потом су аутомобилима кренули према граници у чему су им помогла још тројица Италијана (42, 38 и 35 година).

У полицији истичу да су захваљујући брзој реакцији осумњичени спријечени да пријеђу границу, ухапшени и по завршетку криминалистичког истраживања, 3. децембра у вечерњим сатима, приведени у притворску јединицу истарске полиције.

Према писању италијанских медија, ради се о пљачки од око 195.000 евра, односно нешто мање од милион и по куна.

Међу ухапшенима су, наводно, и двојица италијанских полицајаца и један припадник карабињера. Италијански медији такође наводе да су двојица мушкараца напала предузетника испред једне банке и украла торбу с великим износом новца.

Новац су потом предали осталима који су се налазили у аутомобилу и одмах почели да бјеже.

За сада је нејасно шта су тројица италијанских полицајаца радили у Хрватској, како су прешли границу за вријеме строгих епидемиолошких мјера и да ли су имали помагача на хрватској страни, наводе италијански медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана