Истражују се чињенице у вези са окупљањем у Бужиму

Срна
Истражују се чињенице у вези са окупљањем у Бужиму

САРАЈЕВО - Министарство одбране /МО/ у Савјету министара покренуло је поступак утврђивања чињеница у вези са окупљањем "Зелених беретки" и евентуалног учешћа припадника Оружаних снага /ОС/ БиХ у Бужиму, гдје су узвикивани покличи "Алаху егбер" и пјевано да крећу у бој те да неће стати до Дрине.

На питање Срне да ли ће и шта ово министарство учинити, када је ријеч о дешавањима у Бужиму и истрази о евентуалном учешћу припадника Оружаних снага на скупу у том мјесту, у Министарству су истакли да су, у складу са својим надлежностима, по добијању затјева за дјеловање инспектора 12. јануара покренули поступак утврђивања чињеница.

"У складу са процедурама одмах је Министарство одбране додијелио предмет надлежним у командовању ОС БиХ, са циљем утврђивања свих чињеница у вези са догађајем и предузимањем мјера из њихове надлежности", рекли су Срни у овом министарству.

Навели су да је од надлежних у ланцу командовања ОС БиХ тражено да, по завршетку активности, доставе информацију о предузетим мјерама, о чему ће јавност бити благовремено упозната.

Узнемирујући снимци униформисаних људи са зеленим бертакама, ратним заставама тзв. Армије РБиХ, који узвикују "Алаху екбер"појавили су се 11. јануара на друштвеним мрежама и настали су у Бужиму.

У Бужиму се славили 29 година од војне акције "Муња 93" коју је извела тадашња бужимска бригада.

Велики број младих на снимцима је марширао у униформама са ратним заставама такозване Армије БиХ узвикујући "Алаху екбер", а неки од учесника имали су и маске на лицима.

Снимци су објављени на "Фејсбук" страници Удружења "Нанићеви Бужимљани", а међу присутнима је било и доста дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана