Испитани осумњичени у вези са спорним дипломама Америчког универзитета

Срна
Foto: АТВ

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ испитао је осумњичене у предмету у вези са спорним дипломама Америчког универзитета у БиХ, а за два лица биће упућен приједлог Суду БиХ за одређивање притвора, док ће за треће бити предложене мјере забране.

Ове мјере биће предложене како би се осигурало несметано провођење истражних радњи у овом предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво заједно са партнерским институцијама и агенцијама наставља истрагу у овом предмету, наводи се у саопштењу.

Припадници МУП-а Тузланског кантона јуче су ухапсили оснивача и директора Америчког универзитета у Тузли и Сарајеву Дениса Прцића, којег су због рекетирања пријавили студенти.

Ухапшени су и његови сарадници Мелиса Белкић Мујкановић и Емир Мујкановић.

Након испитивања у Тужилаштву Тузланског кантона, Прцић је са двоје осумњичених пребачен у Тужилаштво БиХ које води истрагу и о издавању спорне дипломе коју је директор Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) Осман Мехмедагић недавно приложио институцијама БиХ.

Прцић је 10. јуна испитан у својству осумњиченог лица у Тужилаштву Тузланског кантона. Пријавила га је већа група студената, од којих је тражио додатних 1.500 КМ за издавање диплома, а у пријави су навели да их је рекетирао.

До сада је у овом предмету испитано на десетине свједока и о свему је упозната и Амбасада САД у Сарајеву, чији је Прцић држављанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана