Интерпол расписао потјернице за двојицом миграната због убиства у БиХ

Срна
Интерпол расписао потјернице за двојицом миграната због убиства у БиХ

Интерпол је расписао потјерницу за двојицом миграната из Алжира за које се сумња да су починили убиство током боравка у БиХ, а које је Кантонални суд у Бихаћу претходно ослободио због немогућности потврђивања идентитета.

Потјерница је расписана за Валидом Ферукијем (28) и Исмаилом Мехалијем (36), преноси Бирн.

Они су неправоснажно ослобођени оптужби да су у јуну 2018. године током физичког обрачуна у Великој Кладуши убили двадесетчетворогодишњег Мароканца, јер Кантонални суд у Бихаћу није могао да утврди њихов стварни идентитет.

Након ове одлуке Тужилаштво Унско-санског кантона жалило се Врховном суду Федерације БиХ, који је дјелимично уважио жалбу и укинуо првостепену ослобађајућу пресуду Кантоналног суда у Бихаћу, те је предмет враћен на поновно суђење.

Суд је заказао главни претрес на који оптужени нису дошли, нити су их припадници Судске полиције могли пронаћи у било којем миграционом центру или изван.

У септембру прошле године Суд је донио рјешење о одређивању притвора двојици Алжираца, а како се оптужени налазе у бјекству, наређено је издавање централне и међународне потјернице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана