Институције глуве на задате обавезе

Свјетлана Шурлан
Институције глуве на задате обавезе

Сарајево - Институције при Савјету министара БиХ ове године су успјеле да реализују тек половину задатака који су им додијељени, а чак девет њих није испунило нити једну обавезу.

Потврђено је то у извјештају о реализацији Програма рада Савјета министара БиХ за првих шест мјесеци 2014. године.

- Савјет је у првој половини ове године имао обавезу да реализује 262 програмска задатка. Увидом у изјашњења носилаца активности програмских задатака, утврђено је да су 144 реализована, што износи 55 одсто - наведено је у извјештају.

Најлошији резултат имали су Регулаторна агенција за радијациону и нуклеарну безбједност, која од пет задатака није испунила ниједан, те Агенција за лијекове и медицинска средства, која од два задатка такође није реализовала ниједан.

Од институција које су имале само по један задатак, али ни њега нису успјеле да реализују, су Министарство транспорта и комуникација, Агенција за државну службу, Радна група за рјешавање питања државне и војне имовине, Комисија за концесије, Институт за стандардизацију, Архив и Управа за индиректно опорезивање.

Појединачном анализом по институцијама, након поменутих, најлошије резултате рада имали су Министарство иностраних послова, које је од 16 задатака реализовало три или 19 одсто и Институт за метрологију, који је од пет задатака реализовао један или 20 одсто.

 

Опширније прочитајте у штаманом или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана