Институције ФБиХ набављају нова возила вриједна 1,1 милион КМ

Агенције
Институције ФБиХ набављају нова возила вриједна 1,1 милион КМ

Сарајево - Федералне институције затражиле су да им се у овој години набави 31 нови службени аутомобил, што ће коштати скоро 1,1 милион марака.

Влада ФБиХ данас је и дала налог Служби за заједничке послове органа и тијела ФБиХ да припреми приједлог одлуке о набавци возила.

Према информацији Службе, коју је Влада данас разматрала, највише возила затражила је Пореска управа ФБиХ, њих 12, који би коштали по 30.000 КМ.

Потребу за новим службеним аутом исказали су и Милан Дуновић, потпредсједник ФБиХ, Уставни те Врховни суд ФБиХ и Агенција за државну службу ФБиХ. По два нова аутомобила, који би били плаћени из буџета, требају ФЕНА и Служба за заједничке послове органа и тијела ФБиХ, док три возила тражи Федерални МУП.

Вриједност тих возила креће се од 40.000 КМ до 90.000 КМ, колико би се платило за службени аутомобил потпредсједника ФБиХ.

Ново теренско возило, вриједности од 30.000 КМ, треба Федерални завод за пољопривреду. Између осталих, службене аутомобиле затражили су и Финансијска полиција ФБиХ, Агенција за ревизију приватизације ФБиХ, Федерална дирекција робних резерви, Архив ФБиХ...

“По преузимању нових возила, буџетски корисници су дужни ставити на располагање једно возило, а Порезна управа ФБиХ осам возила (у возном стању, исправних и спремних за даље кориштење), које ће се на основу евидентираних захтјева додијелити другом кориснику. Уколико такве потребе не буду исказане, на основу одлуке Владе ФБиХ продаће се путем лицитације”, дио је информације Службе за заједничке послове органа и тијела ФБиХ, преноси “Аваз.ба“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана