Институције БиХ глуве на препоруке ревизора: Ефикасни само када троше новац

Маријана Миљић Бјеловук
Институције БиХ глуве на препоруке ревизора: Ефикасни само када троше новац

САРАЈЕВО - Институције на нивоу БиХ ефикасне су само када је ријеч о трошење милијарди марака за јавне набавке, док са друге стране остају нијеме на савјете ревизора, о чему свједочи податак да нити једну њихову препоруку да се стање у овој области поправи нису за пет година успјели да реализују у потпуности.

Наиме, Канцеларија за ревизију институција БиХ извршила је контролу праћење активности на реализацији препорука из извјештаја ревизије учинка под називом “Управљање процесом реализације уговора о јавним набавкама у институцијама БиХ” који је објављен у новембру 2018. године.

- Преузете су одређене активности за дате препоруке, али ниједна није у потпуности реализована. Од укупног броја датих препорука, 62 одсто је дјелимично спроведено, док су код 38 одсто констатоване само започете активности - навели су ревизори.

На основу наведених процената, ревизори су закључили да је по свим датим препорукама предузете активности, али је у коначници остварен скроман напредак.

- Савјет министара и институције БиХ требају уложити додатне напоре како би се обезбиједило ефикасно управљање реализацијом уговора о јавним набавкама - поручили су ревизори.

Јавне набавке у БиХ гутају милијарде марака грађана годишње, а према подацима Агенције за јавне набавке укупна вриједност додијељених уговора у поступцима јавних набавки за прошлу годину износи 4,410 милијарди марака. Годину раније за исте намјене отишло је 2,803 милијарде, односно 2020. - 2,77 милијарди. Када је ријеч о 2019. и 2018. години тада је на јавне набавке искеширано 2,844 милијарде, односно 3,080 милијарди марака.

У Комисији за финансије и буџет Представничког дома парламента БиХ наводе да покушаји да се трошење јавног новца учини транспарентнијим не дају резултате.

- Ситне измјене Закона о јавним набавкама које су услиједиле нису довољне. У јавним набавкама потребно је суштински промијенити доступност сваке набавке јавности и то од тренутка објаве плана шта се планира куповати. Према закону, институције су дужне да објаве план јавних набавки на почетку године, односно 30 дана након усвајања буџета. Према подацима које смо добили, чак 18 институција на нивоу БиХ нису објавиле план јавних набавки у том року. Ту се већ одмах јавља сумња на транспарентно трошење новца - рекла је “Гласу” члан Комисије за финансије и буџет Мира Пекић.

Са друге стране, наглашава она, свака јавна набавка је законом предвиђена и има свој редослијед.

- Понуђач прије него што се јави на јавни позив треба потписати изјаву да ли је или није у сукобу интереса. Та изјава треба да буде једна од елементарних фактора да се неко ко је близак сродник одговорног лица у институцији не може јавити на конкурс. Међутим, партијска и породична повезаност али и везе разних група које се унапријед договарају о јавним набавкама јесу извор корупције и нетранспарентног трошења јавног новца - рекла је Пекићева.

Сматра и да сва побољшања закона о јавним набавкама, која су условљена и европским стандардима, у БиХ бивају заобиђена.

Садржај уговора

Канцеларија за ревизију институција БиХ навела је да су усвајањем измјена Закона о јавним набавкама институције обавезне да објаве основне елементе уговора, као и све измјене до којих дође у току реализације уговора на порталу јавних набавки.

- Са тим законским одредбама обезбијеђена је успостава евиденција која нуди могућност увида на једном мјесту у податке о реализацији уговора и његових основних елемената. Међутим, успостављене евиденције у оквиру портала јавних набавки не нуде могућност увида у садржаје закључених уговора - навели су ревизори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана