Инцко: Велика помоћ међународне заједнице за ублажавање посљедица

Срна
Инцко: Велика помоћ међународне заједнице за ублажавање посљедица

САРАЈЕВО - Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да ће се сви у БиХ изненадити колику помоћ ће добити од међународне заједнице за ублажавање посљедица изазваних вирусом корона.

“Имали смо данас велики састанак гдје је било више од 50 учесника. Тамо су биле све државе које су чланице Савјета за спровођење мира и изненадићете се колико ће БиХ добити помоћи”, рекао је Инцко.

Према његовим ријечима, састанку су присуствовали представници Међународног монетарног фонда /ММФ/ који су му потврдили да ће БиХ ставити на распологање велику суму новца.

“Оно што сам чуо од представника ММФ-а, да ће БиХ ставити на располагање 150 милиона евра, а ако буду повољни услови, ако се наиђе на подршку влада, та сума би се могла и повећатити”, истакао је Инцко и додао да су састанку присуствовали и представници УН, ЕУ и Свјетске здравствене организације.

Он је истакао да ће, ако БиХ усвоји буџет, то бити сигнал међународној заједници да реагује и пошаље помоћ, преноси “Н1”.

Инцко је подсјетио да се буџет БиХ није мијењао осам година, да у претходном периоду није било ни проблема изазваних вирусом корона, а ни избјеглица, те додао да се буџет мора адаптирати, односно мијењати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана