Инцко: "Нон пејпер" који је уздрмао регион и даље постоји, стоји у мојој фиоци

Г.С.
Инцко: "Нон пејпер" који је уздрмао регион и даље постоји, стоји у мојој фиоци

Валентин Инцко рекао је да нон-пејпер, незванични дипломатски документ, о промјени граница на западном Балкану по етничким линијама, и даље постоји.

Бивши високи представник у Босни и Херцеговини, који се није појављивао у медијима откако је напустио функцију високог представника у Босни и Херцеговини, дао је интервју словеначкom Делу  и рекао да овај документ стоји у његовој фиоци већ скоро четири године.

Факсимил интервјуа у којем Инцко износи ове тврдње објавио је на свом Твитер профилу словеначки премијер Јанез Јанша, за кога се нагађало да је аутор или коаутор овог документа.

У априлу прошле године документ су први пут објавили словеначки медији, под наводним ауторством словеначког премијера Јанеза Јанше и упућен је предсједнику Европског савјета Шарлу Мишелу, током мандата Словенија у предсједавању ЕУ.

Како се радило о незваничном дипломатском документу, намијењеном саопштавању различитих ставова и иницијатива без формалног карактера, није имао чак ни потпис.

Постојање овог документа демантовали су тада словеначки премијер и чланови Европског савјета, а цео случај, судећи по недавним изјавама бившег високог представника, још није добио епилог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана