Инцидент у карантину у Тузли: Студенти одвалили врата и изашли из изолације, реаговала полиција

ГС
Инцидент у карантину у Тузли: Студенти одвалили врата и изашли из изолације, реаговала полиција

Већа група студената који су из Њемачке стигли у БиХ и већ неколико дана се налазе у карантину у Хотелу Тузла синоћ су прекршили правила изолације. Организирано су одвалили баријере на вратима соба из којих су изашли те су организирали дружење у групама.

 

 

Гласноговорница Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона (МУПТК) Амра Капиџић је потврдила ову информацију казавши да су студенти првобитно уклонили баријере које су се налазиле на вратима хотелских соба у којима борави по једна особа.

"Полицијски службеници који су синоћ били на осигурању хотела у 22 сата су чули буку која је допирала из дијела у којем су смјештене особе у карантину. Након тога су обавијестили Полицијску станицу Исток, а након што су обукли заштитна одијела ушли су у објект у којем су евидентирали одређени број особа које су кршиле мјере изолације, јер су их затекли у собама или у ходнику у дружењу", казала је Капиџић.

Све надлежне службе обавијештене су о овом догађају, а свако ће у складу са својим надлежностима подузети адекватне мјере.

"Студенти су направили инцидент, одвалили су неколико врата, а неколико су откључали те су изашли из соба. Овим чином су прекршили услове карантина и наредбе о социјалној дистанци. На овај начин су починили кривично дјело у складу са члановима 225. и 226. Кривичног закона ФБиХ", казао је Зоран Јовановић, директор Кантоналне управе цивилне заштите.

Иначе, у карантину у Хотелу Тузла налази се 63 студената који су прошле седмице из Њемачке стигли у Босну и Херцеговину. Такођер, у овом карантину борави и нешто мањи број особа које су се из Француске вратиле у нашу земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана