Именовани представници за реформу јавне управе

В. К.
Именовани представници за реформу јавне управе

Бањалука - Влада РС именовала је своје представнике који ће учествовати на првом састанку Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ који ће бити одржан у Бањалуци 9. фебруара.

У Влади кажу да су именовали и људе који ће заступати њене интересе на првом састанку посебне радне групе за реформу јавне управе.

- Влада је задужила руководиоце и секретаре радних група за израду одговора на упитник Европске комисије да ажуриране листе одговора на питања редовно достављају Министарству за економске односе и регионалну сарадњу. На тај начин биће формирана коначна листа прописа РС које ће преведене на енглески језик бити потребно доставити уз одговоре на упитник - казали су у Влади.

БиХ је 9. децембра 2016. године добила упитник Европске комисије са 3.242 питања, а рок за одговоре је шест мјесеци. У Министарству правде БиХ казали су да су тренутно укључени у одговарање на око 230 питања из упитника.

- Рок за уношење првог нацрта одговора је 31. јануар након чега ће услиједити њихово ревидирање, верификација и превођење - рекли су у Министарству.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана