Именовани носиоци правосудних функција

Срна
Именовани носиоци правосудних функција

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ данас је изабрао Нерминку Беговић за вршиоца дужности предсједника Окружног суда у Добоју.

За предсједника Основног суда у Козарској Дубици изабран је Драган Калаба, док је на позицију предсједника Основног суда у Требињу именован Милан Босић.

На истим позицијама у основним судовима у Вишеграду и Теслићу именовани су Данијела Бојовић, односно Љиљана Микановић.

На позицију предсједника Општинског суда у Високом изабран је Енес Бехлуловић, док ће функцију предсједника Општинског суда у Жепчу вршити Драгица Драгичевић.

Елдар Заимовић изабран је за предсједника Општинског суда у Какњу, Весна Ћавар за главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Западнохерцеговачког кантона, а Амела Махић Самарџић за судију Врховног суда Федерације БиХ /ФБиХ/.

При доношењу Одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата кандидата, те стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

ВСТС је саопштио да при именовању примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција на позиције предсједника Основног суда у Вишеграду и судије Врховног суда ФБиХ ступиће на дужност 15. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана