Имамовић: Што прије ријешити питање захтјева рудара

Срна
Имамовић: Што прије ријешити питање захтјева рудара

ТУЗЛА - Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић позвао је све надлежне институције да што прије ријеше питање захтјева рудара без којих, истакао је, нема ни енергетског сектора у БиХ.

Имамовић је истакао да радници Термоелектране Тузла улажу велике напоре да очувају систем производње електричне енергије и топле воде за гријање, те да због запријећеног нестанка струје пријети максимална угроженост привреде и сваког домаћинства.

“Надлежни органи треба да покажу поштовање према рударима, разумијевање рударских проблема”, истакао је Имамовић и позвао надлежне институције, прије свега “Електропривреду БиХ” да преузму одговорност, јер је у њиховим рукама моћ одлучивања, преносе федерални медији.

Имамовић је рекао да плата рудара не треба да буде мања него већа, да је поштено да угаљ који ископају буде боље плаћен.

“Свима је јасно да се у жЕлектропривредиж и рудницима накупило много проблема у много година и сви ти проблеми се не могу ријешити преко ноћи. Међутим, тренутну кризу треба ријешити хитно. И то поштено, без манипулација, спиновања и пријетњи читавим градовима и рударима”, рекао је Имамовић.

Градоначелник Тузле каже како су грађани јако узнемирени и да очекују конструктиван социјални дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана