Имам позива Бошњаке да на изборима обрате пажњу на Сребреницу

Срна
Имам позива Бошњаке да на изборима обрате пажњу на Сребреницу

САРАЈЕВО - Исламска заједница у БиХ упозорила је Бошњаке, посебно оне у дијаспори, да пред предстојеће локалне изборе обрате пажњу на Сребреницу, јер сматрају да им је тамо начињена “неправда” и да им је обавеза да је исправе.

У “хутби о хиџри и изборима” замјеник поглавара Исламске заједнице у БиХ Енес Љеваковић наводи како је “симболичка вриједност Сребренице за Бошњаке и за човјечанство немјерљива”, те истиче како им се дијаспора не смије уморити.

Према његовим наводима, објављеним на сајту Исламске заједнице у БиХ, до краја мјесеца сви џемати и џематски одбори, сви имами и кровне организације у дијаспори треба да уложе напор да се што више људи региструје за гласање и да се побрину да они, када дође вријеме, гласају.

“Знамо да се ту, неријетко и намјерно, праве препреке, али то нас не треба обесхрабрити, него напротив, треба бити разлогом више да осујетимо планове оних који би да на овај начин заврше посљедњу фазу нашег прогона са огњишта”, истакао је Љеваковић.

Исламска заједница у БиХ је позвала све Бошњаке да провјере да ли су регистровани на бирачким списковима и да гласају гдје је предвиђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана