И дјеца из Источног Сарајева отрована храном у Олову?

Глас Српске, nezavisne
И дјеца из Источног Сарајева отрована храном у Олову?

Источно Сарајево - Далибор Бошковић, портпарол ЈЗУ Болница "Србија" Источно Сарајево, казао је у петак "Независним" да су два тинејџера примљена у Болницу у Источном Сарајеву након што су боравили у СРЦ Ајдиновићи.

"Они су са Одјела педијатрије пребачени на Клинику за инфективне болести гдје су задржани због сумње на тровање храном. Младићи који имају око 15 година су имали повишену температуру, прољев и несвјестицу. Збринути су и стабилни, добили су терапију. Урађена је дијагностика, биохемијски и микробиолошки налази и резултати ће бити познати за неколико дана", рекао је Бошковић за "Независне".

Амер Чулов, директор Спортско-рекреативног центра "Ајдиновићи" ни у петак није желио давати изјаве за медије.

Подсјетимо, након што је десеторо дјеце затражило љекарску помоћ, а након боравка у Спортско-рекреативном центру "Ајдиновићи" код Олова, Кантонална управа за инспекцијске послове Зеничко-добојског кантона забранила је припремање и послуживање хране у овом центру.

Из Кантоналне инспекције ЗДК су саопштили да су, према налогу дежурног тужиоца у ЗДК, за потребе вјештачења узети узорци хране и воде, као и остали потребни узорци (брисеви с радних површина, опреме, прибора, руку и одјеће упосленика). 

"Кантонална санитарна инспекција је подузела законом прописане мјере, односно забранила субјекту надзора припрему и услуживање хране и пића, употребу воде за припрему хране и пића из довода у објекту, у кухињи хотела и осталим објектима гдје се припрема и услужује храна и пиће (грил и пицерија), до добивања извјештаја о микробиолошком испитивању узорака из лабораторија", појаснили су у саопштењу.

Данас је планирана и инспекцијска контрола у овом објекту Кантоналне ветеринарске инспекције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана