Хрватски свјетски конгрес тражи хитно повлачење конзула Адмира Атовића

Срна
Хрватски свјетски конгрес тражи хитно повлачење конзула Адмира Атовића

ФРАНКФУРТ - Хрватски свјетски конгрес у Њемачкој упутио је захтјева амбасадору БиХ у Њемачкој Јадранки Винбоу Негодић за хитним повлачењем конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића.

-У „Берлинском магазину“, 15. октобра, појавио се интернетски текст у вези са дипломатским инцидентом у којем је конзул Адмир Атовић позвао муслимане у БиХ на наоружавање. Након тога, очекивали смо од амбасадора БиХ у Берлину Јадранке Винбоу дистанцирање од позива на наоружавање. Колико знамо, то се још није десило, па позивамо на брзу реакцију - истиче се у саопштењу Хрватског свјетског конгреса упућеног Амбасади БиХ у Берлину и политичким странкама у БиХ.

У саопштењу се истиче да „позив на наоружавање муслиманских Бошњака угрожава крхку ситуацију у БиХ и може довести до кривичног дјела међу читаоцима како у БиХ, тако и у Њемачкој“.

-Позивамо конзула на јавно извињење и појашњење свог позива на наоружавање муслиманских Бошњака. Такође, тражимо хитно повлачење конзула Адмира Атовића из Генералног конзулата у Франкфурту на Мајни. Молимо и све политичке актере на разговор са амбасадором БиХ у Берлину Јадранком Винбоу на предузимање мјера и неодобравање таквог радикалног размишљања и дјеловања, као и на конструктиван и стабилизацијски приступ инциденту - наглашава се у саопштењу које је потписао предсједник Хрватског свјетског конгреса у Њемачкој Фрањо Акмаџа.

Атовић је на „Твитеру“ написао: „Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана