Хрватска: Још једна жртва, број заражених повећан за 61

Срна
Хрватска: Још једна жртва, број заражених повећан за 61

ЗАГРЕБ - Још једно лице у Хрватској преминуло је од посљедица вируса корона, рекла је данас директор Хрватског завода за хитну медицину Маја Грба Бујевић.

“Ријеч је о особи везаној уз Клиничко-болнички центар Сплит. Нема опуштања. Нећемо се посјећивати, него ћемо поклонити здравље тако што ћемо се чувати”, истакла је Бујевићева на конференцији за новинаре Националног штаба цивилна заштите у Загребу.

Према њеним ријечима, у протекла 24 часа потврђено је да је заражено још 61 лице чиме је укупан број порастао на 1.343 особа.

“Излијечено је 179 лица, што је 12 више него јуче”, навела је Бујевићева.

У новозаражене је убројани и штићеници и радници Дома за старије особе у Сплиту.

“Пет радника и 49 штићеника Дома за старије особе показују симптоме вируса корона и пребачени су у болницу. Резултати су стигли за њих 10 и они су позитивни, а преостале ћемо имати током дана. Двије особе добијају кисеоник, али нису на респиратору. Осталих 47 имају блаже симптоме. Имамо два болесника старија од 90 година”, рекао је на конференцији за новинаре у Сплиту министар здравља Хрватске Вили Берош.

Према његовим ријечима, надлежни размишљају о тестирању свих 134 радника дома, а не само оних који су били на другом спрату који је постао жариште.

“Тражићу да одговорни, ако се утврде пропусти, сносе посљедице. Тврдим да ће онај ко је направио грешке сносити санкције. И то ћемо радити врло убрзано”, поручио је Берош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана