Хрватска ће пружати подршку БиХ на путу ка ЕУ

Агенције
Хрватска ће пружати подршку БиХ на путу ка ЕУ

САРАЈЕВО - Хрватска је припремила амбициозан програм предсједавања Савјетом Европске уније који, између осталог, укључује и пружање подршке БиХ у процесу придруживања Унији, поручено је на данашњем јавном представљању приоритета хрватског предсједавања у Сарајеву.

Шеф делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер казао је да је од изузетне важности то што је питање Западног Балкана у врху програма предсједавања Хрватске.

-Надам се да ћемо свакако у наредним мјесецима имати снажнији фокус Европске уније у овом региону. Када је ријеч о политици проширења, имамо и ми из ЕУ своје задатке када је ријеч о методологији за проширење. Показали смо кроз раније примјере успјешност процеса придруживања и показаћемо то и у будућности. Домаћи лидери морају засукати рукаве и истински почети радити на реформама. Заједнички можемо направити праву разлику – истакао је Затлер.

Амбасадор Хрватске у БиХ Иван Саболић  је истакао да хрватско предсједавање долази у времену великих промјена за ЕУ.
- Битан нам је напредак БиХ и стога је Хрватска спремна помоћи БиХ својим свјежим искуством у преговарачким процесима. Вјерујемо да ће БиХ уложити напоре у реформске процесе. Ово је тренутак да ЕУ пошаље снажну поруку региону- нагласио је Саболић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана