Хоти: Формирање заједнице српских општина затворена тема

Срна
Хоти: Формирање заједнице српских општина затворена тема

ПРИШТИНА - Предсједник Владе самопроглашеног Косова Авдулах Хоти изјавио је данас у Приштини да је питање формирања заједнице општина са српском већином "затворена тема" о којој се неће преговарати.

Он је на конференцији за новинаре рекао да не зна да ли ће 28. септембра у Бриселу доћи до састанка делегација Приштине и Београда, те додао да ће о томе бити одлучено наредних дана.

- Оно што знам јесте да дијалог са Србијом мора бити унапријеђен - рекао је Хоти, наглашавајући да је "Косово учинило много тиме што је прихватило да се настави дијалог за мир са Србијом".

Из Канцеларије ЕУ у Приштини Срни је речено да је неизвјесно да ли ће бити одржан најављени састанак делегација Приштине и Београда јер је "Београд заузео позицију да је питање формирања заједнице српских општина прва тема у наставку дијалога", док Приштина не одустаје од става да је "довољно направљен компромис тиме што је прихваћен дијалог без претходно испуњеног захтјева да се преговори настављају с циљем постизања споразума о међусобном признавању".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана