ХНС: Предизборна шизофренија бошњачких радикала постаје стандард

Срна
Foto: Илустрација

МОСТАР- Хрватски народни сабор /ХНС/ саопштио је данас да предизборна шизофренија бошњачких радикала постаје стандард.

Након што је посланик у парламенту БиХ Шемсудин Мехмедовић рекао да Хрвати не припадају ХДЗ-у нити Загребу и да их треба предлагати на кандидатске листе бошњачких странака, из ХНС-а су навели да неко ко је "прогонио Хрвате жели наставак прогона другим средствима".

"Они најрадикалнији какав је СДА-ов јуришник из Парламентарне скупштине БиХ даје себи за право да јавно предводи оно што је прије три деценије радио у рату. Данас, послије толико година појединци не одустају од својих намјера да растуре све оно што је Дејтонски мировни споразум направио као темељ за заједнички суживот", наведено је у саопштењу.

Легитимно представљање је, навели су из ХНС-а, уважавање политичке воље једног конститутивног народа, што ће ХНС осигурати.

"То сигурно неће онемогућити радикални унитаристички и ратни профитер који је уништио мултинационални и мултикултурални карактер Тешња, па исто жели учинити с БиХ", наведено је у саопштењу.

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Шемсудин Мехмедовић упутио је апел бошњачким странкама да "не остављају Хрвате /лидеру ХДЗ-а Драгану/ Човићу, ХДЗ-у и Загребу, те да их предлажу на своје кандидатске листе".

"Нема Човић ни по чему право на Хрвате у БиХ. Нико му никад није дао то право, иако га он присваја. Нема ни ХДЗ то право. Нема то право ни Загреб. Бх странке им то допуштају ако их не укључе на своје листе. Позивам бх странке да на своје листе предлажу и Хрвате независно од предстојећих избора", навео је Мехмедовић у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана