Стигли хеликоптери из Србије, ватра се приближила кућама у селу Вучја

ГС
Стигли хеликоптери из Србије, ватра се приближила кућама у селу Вучја

БЕОГРАД - Према наређењу српског предсједника Александра Вучића, два хеликоптера Министарства унутрашњих послва Србије са посадама послата су у Републику Српску да би помогли припадницима Републичке управе цивилне заштите у гашењу пожара који се простире на потезу Скочи грм-Баре-Дјевојачке греде, код Требиња, саопштено је из МУП-а Србије.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, са директором Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Миланом Новитовићем и градоначелником Требиња Мирком урићем, посјетиће данас припаднике Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, који су ангажовани на гашењу пожара у околини Требиња.

Високе температуре и јак вјетар проузроковали су брзо ширење пожара. 

Пожарна линија дуга је више од 20 километара.

Хеликоптери МУП-а Србије стигли су у Требиње и очекује се да почну да гасе пожар у рејону Бијеле горе, док се у селу Вучја ватра приближава кућама, рекао је Срни командир Добровољног ватрогасног друштва Ластва Милош Вучуревић.Вучуревић је рекао да се један крак пожара одваја за село Доњи Скочигрм и Доња Бара, гдје је ситуација критична.

-Ватра је на око 300 метара од кућа, ватрогасци су на терену, очекујемо да уз помоћ хеликоптера стабилизујемо ситуацију - рекао је Вучуревић.

Све расположиве ватрогасне јединице и добровољна друштва су на терену.

Немјерљив допринос у гашењу овог великог пожара даје и Хеликоптерски сервис Републике Српске чији хеликоптер на овом подручју дјелује од синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана