ХДЗ БиХ приједлог закона са сетом мјера за стабилизацију привреде

Срна
ХДЗ БиХ приједлог закона са сетом мјера за стабилизацију привреде

МОСТАР - ХДЗ БиХ упутиће сутра Влади Федерације БиХ /ФБиХ/ приједлог закона који обухвата сет мјера за што скорију економску стабилизацију, те заштиту радника и предузећа, саопштено је након видео-састанка предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића са координацијом званичника ХДЗ-а БиХ из законодавне и извршне власти ФБиХ.

Састанак је био фокусиран на разговор о економским мјерама за сузбијање негативних економских посљедица које, уз здравствене проблеме, представљају највећи тренутни изазов широм свијет.

У саопштењу из ХДЗ-а се наводи да је као кључна истакнута потреба прилагођавања и усклађивања постојећих законских оквира са тренутном ситуацијом, те провођење ребаланса буџета и омогућавање оживљавања привреде након ове кризе.

Као важан је истакнут позитиван став при свеукупној помоћи свим привредним субјектима.

"Правична расподјела помоћи и наставак свих започетих пројеката назначени су неизоставним приоритетом који ће осигурати уједначен приступ рјешавању изазова вируса корона уз наставак изградње будућности БиХ. Здравствено, привредно и социоекономско стање у ФБиХ захтијева хитну реакацију свих нивоа власти, с квалитетним законским рјешењима и мјерама помоћи, прије свега реалном сектору, малим и средњим подузећима те укупној привреди", закључено је у разговору.

Званичника ХДЗ-а БиХ из законодавне и извршне власти ФБиХ истакли су и да инсистирају на раду Представничког дома Парламента ФБиХ.

На састанку је истакнуто да се званичници ХДЗ-а БиХ и Хрватског народног сабора противе покушајима спречавања рада Парламента ФБиХ и да се све одлучује у Влади.

"Такве покушаје званичници оштро осуђују и одбацују, као и покушај доношења одлуке које нису у уставној надлежности ФБиХ", наводе из ХДЗ-а БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана