ХДЗ БиХ: Подршка Дудаковићу је прст у око хрватским жртвама

Срна
ХДЗ БиХ: Подршка Дудаковићу је прст у око хрватским жртвама

МОСТАР - Клуб вијећника ХДЗ-а БиХ у Градском вијећу Мостара сматра да су поруке подршке оптуженом за ратни злочин и некадашнјем команданту тзв.

Армије БиХ Атифу Дудаковићу, које су освануле у Мостару, прст у око хрватским жртвама такозване Армије БиХ и враћанје у прошлост, уз отваранје старих рана. Клуб вијећника ХДЗ-а “најоштрије је осудио рекламиранје ратног злочинца Дудаковића на видео зиду у центру Мостара”.

Како су навели у саопштењу, узбуркавање и затезање међунационалних односа је скретање с пута социјалне сигурности грађана Мостара.

“Авети прошлости, костури из ормара, опскурни ликови који се поново у граду на Неретви покушавају наметнути као агенда у јавном дискурсу неће проћи. Они који рекламирају Дудаковића и Хамдију Абдића Тигра нека одговоре на питање каква је судбина Владе Шантића, генерала ХВО-а и Хрватске војске, који је нестао 8. марта 1995. године и чија се судбина ни након 26 година не зна”, навели су у саопштењу из Клуба вијећника ХДЗ-а.

Према наводима из саопштења, овакви модели понашања и спинова политичког Сарајева неће проћи у модерном европском граду за какав се залажу.

У Мостару су јуче освануле поруке подршке некадашњем команданту тзв. Армије БиХ АтиФу Дудаковићу који је оптужен за ратни злочин. Дудаковић је хоспитализован у клиници Подхрастови у Сарајеву због компликација изазваних вирусом корона.

Дудаковић је током рата био на челу Петог корпуса, јединице која је дјеловала на ширем подручју Бихаћа, а оптужен је за злочине који обухватају убиства више од 300 особа српске националности, углавном цивила, али и ратних заробљеника, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништење 38 православних цркава и других вјерских објеката.

Он је и главни осумњичени за смрт Владе Шантића генерала ХВО-а, чије убиство никад није разријешено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана