Халиловићу не одговара националност инспектора

Агенције
Халиловићу не одговара националност инспектора

Бањалука - Директор Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ Енвер Халиловић обратио се на адресе више институција званичним дописом у којем тражи заштиту од, како је рекао, “самовољника који злоупотребљавају полицијски систем”.

Он је у писму навео случај доласка двојице инспектора СИПА 9. августа у просторије Агенције који су, док је био одсутан, разговарали с његовим замјеницима. Тврди да он о њиховом доласку ништа није знао.

- Дошли су ненајављено, показали су им службене значке, постављали им питања и биљежили одговоре. Казали су да су дошли по пријави Агенције за акредитацију установа РС да дођу до информације у вези с акредитацијом три универзитета у БиХ, у Бањалуци, у Источном Сарајеву и у Зеници - навео је Халиловић.

Он је потом препричао свој разговор с инспекторима СИПА од 15. августа.

- Када сам ја дошао, сједили су у ходнику. Казали су ми своја имена. Ја сам их питао зашто с њима нема неки Бошњак или Хрват. Њихов одговор је био у облику питања: “Зар треба?”. Казали су ми и да немају налог, да су дошли по пријави, али њу нису имали код себе - навео је, између осталог, Халиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана