Грујичић: Очекивана одлука пристрасног, компромитованог Суда БиХ

Срна
Грујичић: Очекивана одлука пристрасног, компромитованог Суда БиХ

СРЕБРЕНИЦА - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да је након притисака и харанге која је вођена претходних мјесеци, била очекивана данашња одлука Суда БиХ о одбацивању жалби на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ о поништавању избора у Сребреници и Добоју.

"Жалили смо се, а унапријед смо знали да ће политички корумпирани, пристрасни и антисрпски Суд БиХ донијети овакву одлуку. Ипак, имали смо минимум наде да ће прорадити савјест и професионализам судија да донесу правичну одлуку и одбаце неаргументовану одлуку о поништавању избора у Сребреници, али очито у овом саставу судског вијећа нема ни савјести, ни професионалности, ни одговорности", рекао је он.

Грујичић је додао да се показало да је ријеч о политичком суду за кажњавање Срба у свим областима.

Он овакву одлуку ЦИК-а као и данашњу Суда БиХ сматра скандалозним и срамотним и додаје да се показало да се правним насиљем жели обесправити српски народ, поништити његова права и изборна воља и остварити циљеви и пријетње бошњачке стране да Србима није мјесто у БиХ.

Према његовим ријечима, ово је политичка порука да се у БиХ морају слушати бошњачки ставови и да српски народ нема право на свој избор, са чиме се Срби никада неће помирити.

"Овим скандалозним, пристрасним одлукама се показује да БиХ не личи на државу и да Република Српска мора да се осамостали јер нема живота са оним који омаловажава, осуђује и игнорише све што је српско желећи да наметне апсолутну власт и законе који одговарају само Бошњацима", оцијенио је Грујичић.

Говорећи о даљим активностима, он је појаснио да ће се одмах кренути у припреме за понављање локалних избора у Сребреници.

"На поновљеним изборима још убједљивиије ћемо побиједити, а онда ћемо покренути тужбе против оних који су неодговорним одлукама довели до парализе рада општине и неизвршавања њених обавеза због неусвајања буџета и других одлука које је требало да донесе нови скупштински састав", поручио је Грујичић.

Он је као заједнички кандидат свих српских странака за начелника сребреничке општине на поништеним изборима имао 1.200 гласова више у односу на заједничког бошњачког кандидата Алију Табаковића.

Суд БиХ одбацио је жалбе на одлуке Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ којим се поништавају избори у Добоју и Сребреници, због чега ће у ова два града избори бити поново одржани.

ЦИК БиХ је 21. јануара поништио изборе у Сребреници и Добоју, који су одржани 15. новембра 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана