Грчка остаје код непризнавања тзв Косова, подржава споразуме у Бриселу и Охриду

Танјуг
Грчка остаје код непризнавања тзв Косова, подржава споразуме у Бриселу и Охриду

БЕОГРАД - Став Грчке по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова остаје исти, а подржава споразуме две стране који воде нормализацији односа, поручила је предсједница Грчке Катерина Сакеларопулу, која данас стиже у званичну посету Београду.

За лист Политика објаснила је да је Грчка вјерна својој политици на западном Балкану и слиједи прагматичан и конструктиван приступ у односу на тзв. Косово, који има за циљ јачање стабилности и сигурности.  

Грчка предсједница је истакла да такав приступ има за циљ и свеукупни помак ка ЕУ интеграцијама цијелог региона, што је оцијенила као стратешки циљ.  

„Став Грчке о Косову остаје непромјењен. Наша конструктивна политика према Косову је у складу са том позицијом, промовише развој и јача стабилност и безбједност на западном Балкану“, рекла је она.  

Предсједница Грчке поздравила је напредак који је постигнут на два састанка Београда и Приштине у Бриселу и Охриду са споразумом и имплементационим анексом.  

„Грчка је спремна да подржи и Београд и Приштину на путу нормализације њихових односа и да допринесе међународним напорима за унапређење безбједности, стабилности и просперитета народа у региону“, рекла је Сакеларопулу.  


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана