Граничној полицији БиХ уручена опрема за провјеру докумената

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Граничној полицији БиХ данас је уручена специјалистичка опрема за провјеру докумената у вриједности 220.000 КМ, коју је донирао Државни секретаријат за миграције Швајцарске.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је опрема набављена уз подршку Међународне организације за миграције /ИОМ/.

"Све већи изазов за Граничну полицију БиХ представља откривање фалсификованих личних докумената и лажних идентитета. Донирана специјалистичка опрема ће допринијети борби против различитих облика фалсификовања и злоупотребе докумената, ефикасности заштите границе и повећању опште безбједности", наводи се у саопштењу.

Донацију је помоћнику директора Граничне полиције БиХ за организацију и операције Драгану Кулићу предала замјеник директора за сарадњу у Амбасади Швајцарске у БиХ Шанел Фелдер.

"Опрема за провјеру докумената ће помоћи Граничној полицији да подигне ниво безбједности у земљи. Ова донација је пружена у оквиру миграцијског партнерства између БиХ и Швајцарске које наше двије земље успјешно одржавају од 2009. године. Швајцарска ће наставити да подржава БиХ у овим изазовним временима", рекла је Фелдерева.

Примопредаји је присуствовао и шеф мисије ИОМ-а Петер Ван дер Оверат, као и шеф Канцеларије директора Граничне полиције БиХ Радиша Самарџија.

Кулић је захвалио Државном секретаријату за миграције Швајцарске за донацију.

"Припадници Граничне полиције БиХ суочени су са повећаним нивоом ризика у обављању дужности, поготово за вријеме мигрантске кризе. Од суштинског је значаја да имају довољно адекватне опреме да би ефикасније штитили границу. Захваљујем Државном секретаријату за миграције Швајцарске, као и Фелдеревој и Оверату за донирану специјалистичку опрему. Вјерујемо да ће успјешна сарадња бити настављена", истакао је Кулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана