Грађанима Српске забрањено напуштање мјеста пребивалишта током викенда

Срна
Грађанима Српске забрањено напуштање мјеста пребивалишта током викенда

БАЊАЛУКА - Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12 до недјеље у 18 часова, рекао је потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић.

Касиповић је навео да су од овога изузети грађани који због посла морају да се крећу изван мјеста пребивалишта, али да морају имати потврду послодавца.

Овај закључак, за чију реализацију је задужено Министарство унутрашњих послова, донесен је у циљу спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона у Српској.

Касиповић је рекао да је ова мјера неопходна да би се смањио ризик ширења вируса корона и оболијевања људи.

На конференцији за медије након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације и ванредне сједнице Владе Српске, Касиповић је изјавио да су Штаб, а потом и Влада, усвојили уредбу са законском снагом о роковима и поступању у судским поступцима за вријеме ванредног стања.

- Овом уредбом штитимо интересе свих, прије свега грађана, када је ријеч о роковима и поступањима, а наравно и интересе Републике Српске - рекао је Касиповић, који је министар правде Републике Српске.

Он је појаснио да су на овај начин уредили питање рокова, да нико неће бити оштећен, као и да људи који раде у правосудном систему неће бити угрожени.

Касиповић је рекао да ће уредба бити на снази ако је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић прихвати.

- По престанку ванредног стања вратићемо се у уобичајени начин поступања. Суштина је у томе да смо предлагањем ове уредбе, прихватањем од Штаба и Владе, створили услове да правосудни систем и грађани не трпе било коју штету у вези са овим питањима - истакао је Касиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана