Грађанима БиХ више неће требати визе за Аргентину

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Аргентина је 5. септембра донијела одлуку о укидању виза за грађане БиХ, пренио је данас шеф дипломатије Аргентине Сантјагом Кафиером током сусрета са министром иностраних послова у Савјету министара Елмедином Конаковићем.

Током сусрета на маргинама 78. засједања Генералне скупштине УН аргентинска страна информисала је делегацију БиХ да су добри политички односи двије земље, без отворених питања и наглашено пријатељство без обзира на географску удаљеност.

Наглашена је потреба интензивирања економске сарадње, будући да је обим трговинске размјене у прошлости био минималан, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

На састанку је било ријечи и о значају размјене посјета на свим нивоима с циљем унапређења билатералних односа, сарадњи БиХ и Аргентине у међународним организацијама, посебно у оквиру УН, те кандидатури БиХ за чланство у Економском и социјалном савјету за период од 2025. до 2027. године.

Конаковић и Кафиер размијенили су мишљења и о политичко-друштвеним приликама и спољно-политичким приоритетима обје земље, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана