Грађани Дрвара блокирали пут ка Босанском Грахову

Срна
Грађани Дрвара блокирали пут ка Босанском Грахову

ДРВАР - Стотињак грађана Дрвара блокирало је путни правац према Босанском Грахову због отпада смјештеног у кругу некадашње фирме Грмеч, тврдећи да је текстилни отпад истоварен и испред некадашње фирме Унис.

Међу грађанима су и делегати из реда Срба у Дому народа парламента Федерације БиХ Горан Броћета и Драгана Дамјановић, као и предсједник Општинског вијећа Дрвар Милан Кунић.

Становници Босанског Грахова блокирали су раније данас путне правце према Дрвару, Ливну и граничном прелазу Стрмица ка Хрватској у знак протеста што је у центар града истоварен рециклажни отпад из Италије.

Седам шлепера текстилног отада из Италије, идентичног оном који је истоварен у Босанском Грахову, истоварен је и у кругу некадашње фабрике Грмеч у Дрвару, речено је у овој општини.

Министарка екологије и туризма Федерације БиХ Едита Ђапо изјавила је да је одмах по сазнању да је у Босанском Грахову и Дрвару одложен рециклажни отпад, обавијестила и замолила Федералну управу за инспекцијске послове да хитно реагују и утврде да ли је ријеч о опасном или безопасном отпаду, те да ли је прописно лагерован.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана