Грађани Бијељине против опозива Петровића, СНСД: Поштујемо вољу грађана

Срна
Foto: infobijeljina.com

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су се грађани Бијељине изјаснили данас на референдуму против опозива градоначелника Љубише Петровића.

Он је рекао на конференцији за новинаре у Бијељини да је на основу обрађених 94,54 одсто бирачких мјеста разлика у корист Петровића износи више од 16.000 гласова.

Миличевић је навео да је, према овим подацима, против опозива гласало 68,11 одсто бирача, "за" је гласало 31,13 одсто, док је 0,76 одсто листића било неважеће.

Петровић је рекао да је ово "још једна велика народна побједа".

"Хвала свим грађанима који су изашли и изнијели свој став, опредјељење. Ова побједа је и велика побједа СДС-а", рекао је Петровић.

Миловановић: Поштујемо вољу грађана

Грађани су рекли да Љубиша Петровић треба да остане на мјесту градоначелника Бијељине и ми ћемо поштовати вољу грађана, рекао је вечерас Мирослав Милановић, предсједник бијељинског Градског одбора СНСД-а.

- Као и у животу, све се састоји од побједа и пораза. Имали смо опструкције Градске управе, али то не умањује њихову побједу и ми им честитамо - рекао је Миловановић.

Изборни дан протекао мирно

  Изборни дан у Бијељини протекао је мирно, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.
У саопштењу је наведено да није било безбједносно интересантних догађаја на подручју града поводом одржавања референдума и да су сва бирачка мјеста затворена на вријеме, осим бирачког мјеста које је каснило са отварањем.

Из полиције напомињу да је министар унутрашњих послова Републике Српске издао наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају и наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе на свим јавним путевима на подручју Бијељине од 19. марта до 20. марта.

Референдум у Бијељини успјешно је окончан и 183 бирачка мјеста су затворена, рекла је Срни предсједник Комисије за спровођења опозива градоначелника Дијана Савић Божић.

За опозив се изјаснило 31,51% или 10.658 грађана

Божићева је навела да је на појединим бирачким мјестима гласање било продужено за 20 до 30 минута због проблема са положајем гласачких кабина који је изазвао каснији почетак гласања или је гласање прекидано.

Након пребројавања гласова на бирачим мјестима, гласачки материјал ће из бирачких одбора бити довезен у спортску салу Основне школе "Вук Караџић".

Из Народне коалиције "Покренимо Бијељину" најављена је конференција за новинаре у 21.00 час о теми резултата референдума о опозиву.

Грађани Бијељине на референдуму су одлучивали о опозиву градоначелника Љубише Петровића.

Референдум у Бијељини је први који је одржан у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.

Потврду резултата даје Репубичка изборна комисија, а ако опозив прође - Централна изборна комисија БиХ одлучује о датуму ванредних избора за градоначелника Бијељине.

Опозив градоначелника, који је из СДС-а, покренуло је 25 одборника Скупштине града 8. фебруара, а подржава га широка Народна коалиција "Покренимо Бијељину", предвођена СНСД-ом.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана