Грађани БиХ у Швајцарску могу да путују искључиво под одређеним условима

Срна
Грађани БиХ у Швајцарску могу да путују искључиво под одређеним условима

САРАЈЕВО- Амбасада Швајцарске саопштила је данас да је улазак држављана БиХ у ову земљу веома ограничен, те да туристички боравак још увијек није могућ.

- Грађанима БиХ је омогућено да путују у Швајцарску, али искључиво под одређеним условима - речено је Срни из Амбасаде, а поводом писања швајцарског листа "Блик" да БиХ више није на црној листи и да се може ући у Швајцарску без одласка у изолацију.

Из Амбасаде Швајцарске истичу да се информација од синоћ односи само на посебне случајеве.

Посебни случајеви, према информацији Швајцарског савезног секретаријата за миграцију, односе се на смртни случај или тешку болест ужих чланова породице, попут супружника, дјеце, унука, те браће или сестара, као и пратњу малољетницима, те путовања због љекарског третмана започетог у тој земљи.

Улазак у Швајцарску омогућен је за посјете најужим члановима породице који живе у тој држави, затим службене посјете које се не могу пролонгирати, одазивање на судски позив, као и људима који раде на одржавању авиона за приватне летове лицима којима је одобрен боравак у тој земљи.

Швајцарски лист "Блик" пише да ће од сада на швајцарској црној листи земаља бити само оне државе које имају више заражених вирусом корона од њих.

С обзиром на то да је 763 заражених на 100.000 становника висок број, на црној листи су само четири државе - Белгија, Чешка, Андора и Јерменија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана