Говедарица: Потребне измјене Изборног закона

Срна
Говедарица: Потребне измјене Изборног закона

Бањалука - Увођење скенера, надзорних камера и биометријска провјера отиска прста на бирачкима мјестима, минимум је којим се може ући у крај изборним крађама, сматра члан Предсједништва СДС-а Вукота Говедарица.

Он је нагласио да је због тога неопходно измијенити Изборни закон.

Говедарица је навео да су ове измјене закона у складу са препорукама Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права /ОДИХР/ о унапређењу транспарентности изборног процеса и да је неопходно препоруке уважити, саопштено је из СДС-а.

Наводећи да је на прошлим изборима за ниво предсједника Републике Српске било око 50.000 неважећих гласачких листића, што је скоро седам одсто укупно изашлих бирача, Говедарица је оцијенио да је тај податак само сигнална лампица да нешто не функционише у изборном процесу.

ЕУ је у просторијама Централне изборне комисије БиХ почела реализацију пројекта за побољшање транспарентности и ефикасности изборног процеса у БиХ, на којем су инсистирале невладине организације и поједине политичке странке незадовољне досасдашњим начином спровођења избора, објавиле су данас “Независне новине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана