Горан Селак, предсједник СПС-а: Народ Српске неће заборавити братску помоћ

ГС
Горан Селак, предсједник СПС-а: Народ Српске неће заборавити братску помоћ

БАЊАЛУКА - Народ Републике Српске неће заборавити оне који су му прискочили у помоћ у ситуацији у којој се цијели свијет бори против ширења епидемије вируса корона, рекао је предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак, након што је Руска Федерација послала три авиона са људством и помоћи за сузбијање ширења епидемије у Републици Српској.

Селак истиче да је та помоћ вишеструка, јер осим конкретне помоћи, само присуство руских стручњака и воља да се помогне у овим тешким временима, много значи грађанима Српске.

- То је уједно и порука да нисмо сами, да имамо пријатеље и у најтежим тренуцима. И тај гест ћемо да цијенимо када прође криза и ванредно стање. Не треба никада да заборавимо истинске пријатеље који су спремни да помогну када је помоћ најпотребнија. Такође, након договора мађарског премијера Виктора Орбана и српског члана предсједништва БиХ Милорада Додика, Мађарска ће такође помоћи Републици Српској, упркос тешкој ситуацији у којој се и сами налазе. Све су то потези које нећемо и не смијемо заборавити када све ово прође и када се живот врати неким нормалним токовима. Овом приликом такође бих захвалио бројним нашим људима из дијаспоре који помажу хуманитарне акције. То су људи који не могу да дођу због мјера превенције, али сваки дан показују да је солидарност једна од црта нашег народа која се увијек покаже у тешким временима – истакао је Селак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана