Горан Петронијевић за Глас Српске: Службе знале све и окренуле то на штету Срба

Д. М.
Горан Петронијевић за Глас Српске: Службе знале све и окренуле то на штету Срба

БАЊАЛУКА - Угледни београдски адвокат Горан Петронијевић, који је био један од бранилаца првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, каже да документ из Велике Британије о Сребреници, који открива да није постојао план руководства Републике Српске о заузимању те енклаве током рата, потврђује оно што браниоци оптужених за злочин у Сребреници тврде више од двије деценије.

- Нисам прочитао тај документ, али ако је тако као што су објавили медији, а верујем да јесте, то само потврђује да су у праву сви који више од 20 година негирају наводе о геноцидној намери и широком и распрострањеном плану за почињење геноцида - каже Петронијевић за “Глас”.

Према његовим ријечима, документа као што су ова само потврђују да су обавјештајне службе дубоко инволвиране у све оно што се дешавало у Сребреници.

- Дакле, тајне службе су од почетка и цело време знале и ко има какве планове и како се све издешавало. Нажалост, све су упериле и окренуле на штету Срба, али се надам да ће историографија потврдити колико лажних пресуда је изречено - каже Петронијевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана