Гојковићка умјесто Гојковића улази у НСРС

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Генерални директор „Шума РС“ и функционер Социјалистичке партије Славен Гојковић по свему судећи неће освојити директан посланички мандат у изборној јединици четири, па ће умјесто њега преко компензационе листе његова партијска другарица и презимењакиња Зденка Гојковић.

Наиме, према првим објављеним прелиминарним резултатима два директна посланичка мандата у изборној јединицу четири освојио је СДС, а по један СНСД и СП, конкретно Славен Гојковић као носилац листе странке Петра Ђокића. Међутим, СНСД је у међувремену након више од 94 одсто пребројаних гласова „отео“ мандат Гојковићу и имаће два директно изабрана посланика из ове изборне јединице, исто као СДС.

Уколико тај резултат остане непромијењен и социјалисти остану без једног директног мандата, добиће један компензациони мандат, а да ствар буде занимљивија, тај мандат неће првом са компензационе листе и лидеру НДП-а Драгану Чавићу, већ другој са те листе Зденки Гојковић. Разлог је у томе што Изборни закон налаже да у Народној скупштини РС морају да буду најмање четири посланика хрватске националности. Уколико не буду изабрани директно, онда улазе са компензационе листе без обзира на то на којем мјесту на тој листи се налазе.

Тако ће као тек 11. на компензационој листи СНСД-а у републички парламент ући Ања Љубојевић, а вјероватно и 12. на истој тој листи Мијо Перкунић, те пета са компензационе листе ПДП-а Диана Чекић која ће тако преотети мандат својој страначкој колегици Марини Благојевић која је други „компенз“ ПДП-а.

(mojabanjaluka.info)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана