Годишњица убиства начелника приједорске крим полиције

ГС
Годишњица убиства начелника приједорске крим полиције

ПРИЈЕДОР - На данашњи дан, прије тачно годину дана убијен је у Приједору начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденко Башић.

-Раденко је часно и поштено обављао свој посао и био за примјер сваком полицијском службенику. Омиљен међу колегама. Никада се нећемо помирити са начином на који му је живот сурово одузет. Сјећања на њега је вјечно.

Слава му! – навели су у Министарству унутрашњих послова Српске.

Башић је убијен у раним јутарњим часовима када је пјешке кренуо на посао, а убица га је сачекао у близини куће, те му пришао са леђа и испалио хитац у главу.

Од задобијених повреда, Башић је преминуо на лицу мјеста, а полиција је покренула једну од највећих истрага у Републици Српској.

Убрзо се почело одмотавати клупко и полиција је ухапсила осумњичене.

За ово убиство је оптужено неколико особа, а Далибора Раилића  Дугог терете да је организовао групу за убиство Башића.

Осим Раилића, за учешће у том убиству оптужени су  Александар Миљатовић и  Игор Репајић, а терет се свима ставља и шверц наркотицима. Према оптужници, Раилић је наручио убиство,  Миљатовић је означен као директни извршилац ликвидације, а Репајић као његов помагач у бијегу и припреми.

У овом случају за организовани шверц дрогом осим Ивковића  још су оптужени  Харис Гредељ, Мирјана Вујовић,  Гордан Гвозден и Жељко Симић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана