ГО СП: Потврђена одлука Петра Ђокића за искључење Селака, Скоке и Савановића

Срна
ГО СП: Потврђена одлука Петра Ђокића за искључење Селака, Скоке и Савановића

ДОБОЈ - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да је већина чланова Главног одбора подржала искуључење из партије Максима Скоке, Горана Селака и Миленка Савановића због грубе повреде програма и статута, те дјеловања мимо органа партије.

Ђокић је послије сједнице Главног одбора СП, одржане у Добоју, рекао да је за искључење Скоке, Селака и Савановића гласало 56 од 62 присутна члана.

“Тиме је потврђена одлука коју сам донио прије два дана. Морао сам да донесем такву одлуку јер није било другог начина да до сједнице Главног одбора спријечим било какво даље дјеловање које би могло нанијети штету партији. Дјелимично смо у томе успјели, дјелимично нисмо”, изјавио је Ђокић новинарима.

Он је истакао да ће СП, без обзира на број посланика у Народној скупштини Републике Српске, наставити свој политички живот.

Ђокић се за подршку одлуци о искључењу захвалио огромном броју чланова СП и широј јавности.

“Оставили смо простора да неки народни посланици могу промијенити свој став”, рекао је Ђокић и додао да се то не односи на искључене.

Ђокић је додао да је на данашњој сједници Извршног одбора било покушаја усаглашавања ставова са Скоком, Савановићем и Селаком, али да су они одбили да дају јавну изјаву, односно да признају да су грубо прекршили програм и статут, те да упуте извињење члановима, органима и предсједнику партије.

Максим Скоко рекао је раније новинарима да ће уложити жалбу на ову одлуку јер је, како је навео, Главни одбор сазван мимо Статута партије.

Он је рекао да ће у Народној скупштини Републике Српске наставити да дјелује као предсједник Клуба посланика СП до коначне одлуке статутарне комисије о искључењу.

Сједнице Извршног и Главног одбора СП одржане су у хотелу “Парк” у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана