Главни координациони тим дао препоруке за кориговање појединих мјера: Циљ заштита здравља и животног стандарда грађана

Агенције
Главни координациони тим дао препоруке за кориговање појединих мјера: Циљ заштита здравља и животног стандарда грађана

БАЊАЛУКА – Главни координациони тим дао је препоруку Републичком штабу за ванредне ситуације да коригује поједине закључке у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Репубици Српској, посебно када је ријеч о Закључку о обавезном спровођењу мјера за реговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској и Закључку о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас састанак Главног координационог тима, поводом актуелне ситуације изазване новим вирусом корона на којем су разматрали тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Српској и спровођење досадашњих мјера институција Републике Српске у вези са сузбијањем вируса корона.

Влади Републике Српске препоручено је да коригује Уредбу о враћању цијена на претходни ниво, која је донесена као привремена мјера непосредне контроле цијена за основне животне намирнице и друге производе, а с циљем заштите животног стандарда становништва због ситуације настале појавом вируса корона у Републици Српској.

На грађане је апеловано да се досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од корона вируса, те апеловано на лица којима су прописане мјере самозолације да их се стриктно придржавају.

Наредни састанак Главног координационог тима биће одржан сутра у Кабинету предсједника Владе Републике Српске, с почетком у 12.00 часовa.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана