“Глас Српске” сазнаје: Директор средњошколског дома у Бањалуци жртва полицијских инспектора

Н.Т.
“Глас Српске” сазнаје: Директор средњошколског дома у Бањалуци жртва полицијских инспектора

БАЊАЛУКА - Директор Средњошколског дома у Бањалуци Бранислав Видић жртва је полицијских инспектора Ненада Грујића и Јелене Флорјан који су му узели мито од 20.000 КМ да би му средили да наводно не буде кажњен, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази је појаснио да су њих двоје на превару од Видића тражили укупно 30.000 КМ, говорећи му да ће у супротном против њега бити отворена истрага. Пали су када су узели дио новца, односно 20.000 КМ.

-Рекли су му да ће све средити тако да против њега неће бити покретана никаква истрага, али да им он за узврат мора дати новац. Говорили су му да је починио тешко кривично дјело иако за такво нешто нису имали доказе. Видић је о томе обавијестио надлежне и услиједила је полицијска акција у којој су Грујић и Флорјан ухапшени с новцем - казао је извор “Гласа Српске“.

Осумњичени инспектори већ су предати у надлежност Републичког тужилаштва гдје су испитани. Тужилаштво их терети за примање мита, а поступајући тужилац је за осумњичене  Окружном суду у Бањалуци  предложио одређивање мјере притвора због бојазни од могућег утицаја на свједоке и доказе те узнемирења јавности. 

У Републичком тужилаштву истакли су да овом приликом специјални тужилац позива све грађане да Посебном одјељењу Републичког тужилаштва  одмах пријаве свако службено лице, на било којем нивоу власти,  које од њих захтијева новац, поклон или било какву другу корист као противнакнаду за обављање или необављање службене радње.

- Од благовременог пријављивања кривичног дјела и прикупљања доказа, зависи и успјешно процесуирање  починилаца. Пријављивање коруптивних кривичних дјела након што се иста изврше, због пропуштања да се прикупе законити докази, врло ријетко могу довести до подизања оптужнице и доношења осуђујуће пресуде. Сви грађани који пријаве  кривично дјело биће заштићени у складу са  позитивним законским прописима-саопштили су из Тужилаштва.

Грујић и Флорјан ухапшени су јуче и код њих је пронађено 20.000 КМ које су узели као мито, а претресом кућа и других објеката које користе нађено је још новца. Током акције претресен је угоститељски објекат "Моја кафана" у бањалучком насељу Обилићево који повезују са Грујићем.

Полиција је у оквиру истраге претресла аутомобил једног од осумњичених у близини кружног тока код насеља Лауш. Претресени су “рено” и “бијели голф”. Сазнајемо да је у једном возилу пронађена одређена сума новца који су инспектори избројали на лицу мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана