Генерал Младић враћен у притвор, захтјев за лијечење у Србији када се опорави

Срна
Генерал Младић враћен у притвор, захтјев за лијечење у Србији када се опорави

БЕОГРАД – Некадашњи начелник Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић враћен је у притворску јединицу у Схевенинген из клинике у којој му је у суботу, 28. марта, оперисано дебело цријево, рекао је шеф тима одбране Бранко Лукић.

Лукић је нагласио да генерал Младић јуче враћен у притворску јединицу, комуницира само са породицом, а адвокати га не узнемиравају да не би чинио додатни напор.

- Знам да је добио болнички кревет што је знак да му је потребан потпун опоравак. Он је био лошег здравственог стања и пре овог захвата. Немам пуно информација. Узорак отклоњеног ткива је послат на хистопатолошку анализу. Још се не зна да ли је малигно или бенигно - рекао је Лукић.

Он је навео да је операција требала да буде одгођена због малокрвности Младића, али је урађена, мимо тражења одбране и упутстава вијећа и мишљења српских љекара.

- Оперисали су малокрвног човека. Како ће он сада да буде? Сигурно није доброг стања - сматра Лукић.

Лукић је рекао да адвокати увијек траже мишљење медицинских стручњака и да то што је Младић оперисан у таквом стању "није исправно".

- Ми смо на то указивали, али ми се са тим увек сусрећемо, поготово што се тиче његовог здравља. Стално нас доводе до готовог чина. Готово, сада је човек оперисан. Надамо да ће да се опорави - рекао је Лукић.

Он је навео да гаранција Владе Србије за лијечење генерала Младића постоји, али да тренутно тамо нема захтјева адвоката да буде пуштен на лијечење у Србију.

- Они су ово хтели да обаве. Ми не тражимо пуштање тренутно. Чекамо још неке лекарске извештаје да би тражили пуштање. Сада би био проблем да он путује - појаснио је Лукић.

Генерал Ратко Младић оперисан је у суботу, 28. марта, а претходно му је у децембру одрађена колоноскопија.Тада је утврђено да има анемију и чекало се да му се поправи крвна слика како би издржао операцију.

Породица и његов адвокатски тим су обавијештени о операцији тек када је захват урађен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана