Гебрејесус писао Додику о испоруци Фајзерових вакцина

Г.С.
Гебрејесус писао Додику о испоруци Фајзерових вакцина

Предсједник Свјетске здраствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус писао је предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику о тренутној ситуацији око набавке вакцина против корона вируса.

 Гебрејесус је у писму навео да је разговарао са извршним директором “Фајзера” Албертом Боурлом како би убрзао доставу вакцина.

“Договорили смо се да ће ме 'Фајзер' обавијестити ако постоје нека отворена питања која би била значајна како би се њима омогућило да што прије пошаљу вакцине”, написао је Гебрејесус, преноси “Кlix.ba“.

Он тврди да ће “Фајзер” почети припреме за испоруку вакцине купљене преко Ковакса у БиХ чим се потпише “Фајзеров” споразум о надокнади штете као и попратно писмо, које је ГАВИ подијелио с одговорном особом при Коваксу 22. фебруара 2021. године.

“'Фајзеру' је потребна и ваша потврда о учествовању у 'Covax No Fault Compensation' програму, успостављеном од СЗО, која би по могућности требала бити донесена кад се сваки договор унутар споменутог програма сматра цјеловитим и финалним”, наводи се у писму.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана