Галић: Све већи прилив миграната

Срна
Галић: Све већи прилив миграната

САРАЈЕВО - Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић рекао је данас да се Гранична полиција суочава са великим изазовима, посебно када је ријеч о мигрантској кризи због све већег прилива миграната који покушавају илегално прећи границу БиХ.

"Гранична полиција се годинама бори са мањком кадрова, те континуирано обавља привремени интерни премјештај, као и ванредно ангажовање полицијских службеника у јединице које су највише изложене миграционом притиску", рекао је Галић новоименованом аташеу за унутрашњу безбједност амбасаде Француске у БиХ Филипу Ганглофу.

Саговорници су оцијенили да полицијски службеници Граничне полиције морају бити максимално заштићени и опремљени да би и сами заштитили друге и предузели све могуће мјере да не би дошло до ширења вируса корона.

На састанку је обострано исказана отвореност за наставком сарадње Граничне полиције БиХ и Амбасаде Француске у БиХ, саопштено је из Граничне полиције.

Галић је честитао новоименованом аташеу, који је први пут посјетио Граничну полицију БиХ, те му представио агенцију, њену структуру, надлежности и тренутне активности које се спроводе на граници БиХ.

На састанку је било ријечи о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ и региону, а посебно о терету мигрантске кризе са којим се Гранична полиција годинама бори, али и о осталим безбједносним питањима, те о борби против вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана