Галић: Неопходна реконструкција граничних прелаза и изградња нових

Срна
Галић: Неопходна реконструкција граничних прелаза и изградња нових

САРАЈЕВО - Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је данас да инфраструктура на граничним прелазима у БиХ није на завидном нивоу и да је потребна реконструкција и изградња нових, али се, због финансијских разлога, ситуација не може ријешити преко ноћи.

"Зато су изузетно важне активности које се спроводе на граничним прелазима, у складу са могућностима", истакао је Галић, који је данас у Посушју разговарао са директором Управе за индиректно опорезивање БиХ Миром Џакулом и челницима ове општине и Западнохерцеговачког кантона о изградњи новог граничног прелаза Осоје.

Он је захвалио учесницима састанка што су препознали важност улагања у изградњу овог граничног прелаза, саопштено је из Граничне полиције.

Галић је рекао да ће нови гранични прелаз Осоје имати боље услове за рад, те додао да ће се радити на томе да и други гранични прелази буду реконструисани и изграђени у складу са стандардима ЕУ.

Он је истакао да су гранични прелази изузетно важни са аспекта безбједности, али и као прва слика о земљи приликом уласка у БиХ.

Учесници састанка разговарали су о приоритетима у изградњи и реконструкцији граничних прелаза, али и буџетским ограничењима због којих се тај проблем не може ријешити за кратко вријеме, са нагласком на тренутну ситуацију на међународном граничном прелазу Осоје и активностима на његовој изградњи.

С обзиром на то да овај гранични прелаз не задовољавао основне услове рада биће изграђен нови, у складу са европским стандардима.

Средства су одобриле институције БиХ, а у склопу граничног прелаза са новом инфраструктуром гради се и управна зграда станице Граничне полиције која обухвата општине Груде и Посушје, гдје ће се налазити и властити смјештајни капацитети, према одлуци Савјета министара, за Управу за индиректно опорезивања и Граничну полицију.

Осим Галића и Џакуле, састанку су присуствовали начелник Посушја Анте Бегић, министар привреде Западнохерцеговачког кантона Дарио Сесар и предсједник Удружења привредника Посушја Дамир Вицан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана